dissabte, 30 d’abril del 2016

El nen negre


Hi havia una vegada una família negre que era molt pobre i tenien un fill que es deia Julèn. En Julèn tenia un somni: poder anar a l'escola i estudiar. El pare d'en Julèn va fer hores extres per inscriure en Julèn a una escola. Al dia següent els pares d'en Julèn li van donar la bona notícia i es va posar molt content.

En Julèn es va aixecar molt d’hora i s'ho va preparar tot, també es va posar l'uniforme encara que no li acabava d'agradar... El pare d'en Julèn va acompanyar al seu fill. El nen va entrar a l'escola i es va acomiadar del seu pare,va entrar a classe i la senyoreta Marta el va presentar. Els nens de la classe el van començar a mirar de manera estranya, en Julèn no sabia el què estava passant. Perquè el miraven així? El nen es va seure al seu lloc i va començar a parlar amb el nen que tenia a la dreta, era a l'únic que no li importava de quin color era.

La classe va començar, avui feien Castella a primera hora, anglès a segona hora i l'última hora feien educació física. Va acabar la classe de Castella i van sortir al pati i en Julèn i l'altre nen es van presentar, el nen es deia Kevin. En Kevin li agradava molt jugar a futbol i li va dir en Julèn que jugués amb ell, però els altres nens no li van deixar per que era negre.

En Julèn va començar a plorar i el Kevin el va consolar. Li va proposar jugar a un altre joc i en Julèn va acceptar. Va sonar la campana i tots van entrar a classe. La classe d’anglès va començar i era tan avorrida que a mitja classe en Julèn es va dormir en Kevin va intentar despertar-lo però no va poder, al cap de cinc minuts, la senyoreta Marta va fer un crit i en Julèn es va despertar de cop. Es va acabar la classe i tots van anar corrents al pati, en Julèn es va proposar ser amic dels que abans no li havien deixat jugar.

Aquells nens estaven saltant a la corda i sense voler la corda es va lligar entre dos peus diferents, els nens ho intentaven desfer però ho complicaven més. En Julèn els hi va dir si ho podia provar era un expert en desfer nusos. En Julèn el va desfer, i tots els nens van voler ser amic seu. La resta del dia va anar molt bé i va seguir disfrutant amb en Kevin i els seus amics la resta del curs.

Agnés Grau i